Onder het hart
Vrijdag 23 december / 21:20 - 23:05 / NPO3

Tijdens een bezoekje aan een vlindertuin loopt Luuk de vrouw van zijn dromen tegen het lijf: de tien jaar jongere Masha. De twee kunnen niet van elkaar afblijven, en dat overvalt ook Luuks dochters. Zij hebben niet zoveel zin in Masha en willen al helemaal niet kiezen tussen hun ouders. Luuks ex-vrouw heeft ook niet zo’n zin om de situatie én haar plaatsvervangster te accepteren. Ondanks alles willen de twee toch een nieuw leven opbouwen, maar dan… slaat het noodlot toe

   
Ventoux
Zaterdag 24 december / 21:40 - 23:30 NPO3

Film uit 2015 van Nicole van Kilsdonk

Vier mannen, vrienden van weleer, beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. En ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren moeiteloos afwisselen. Totdat hun jeugdvriendin, de prachtige Laura zich meldt en de “spoken” uit het verleden zich aandienen. In een hedendaagse en herkenbare mix van hilariteit en weemoed overwint de vriendschap, die juist door dat verleden een vriendschap voor het leven blijkt.


   
Beetje Verliefd, 'n (Telefilm)
Zondag 25 december / 07:05 - 08:25 / NPO1

De zestigjarige tuinder en weduwnaar Thijs (Ad van Kempen) wordt door zijn kleinzoon Omar (Yes-R) gekoppeld aan de levenslustige Jacky (Geert de Jong). De komst van deze nieuwe dans- en levenspartner roept de ergernis op bij zijn dochters Vonne (Plien van Bennekom) en Aafke (Tjitske Reidinga), die beiden zelf nogal gefrustreerd door het leven gaan. Omar op zijn beurt is verliefd op de Turkse Meral, maar haar broer zit het liefdesgeluk tussen het tweetal in de weg. Hij geeft pas toestemming voor een relatie als Omar van hem wint bij een partij olieworstelen. De cirkel is rond als opa Thijs, die vroeger op kermissen aan worstelwedstrijden meedeed, hiermee zijn kleinzoon Omar kan helpen.

   
Wiplala
Zondag 25 december / 09:00 - 10:35 / NPO3

De zevenjarige Johannes Blom doet de ontdekking van zijn leven als hij achter de pot pindakaas in de keukenkast een klein mannetje vindt dat Wiplala heet en kan toveren . Als Wiplala de familie Blom per ongeluk net zo klein maakt als hijzelf, is dat het begin van een heel groot avontuur. Zullen ze ooit weer normaal worden?

   
Midden in de Winternacht
Zondag 25 december / 09:20 - 10:55 / NET5

Een week voor kerst ziet Max een hele grote eland door het dak van de schuur vallen. Deze eland, genaamd Moos, blijkt te kunnen praten! En dat niet alleen, hij werkt ook nog eens voor de Kerstman. Moos maakt altijd de testvluchten met de Kerstman, voordat de rendieren het echte werk doen met kerst. Helaas is Moos de controle over de slee verloren en is de Kerstman ver weg van hem neergestort. Dus nu moet hij vliegensvlug de Kerstman vinden, anders krijgt niemand een kerstcadeautje dit jaar. Zal het Max & Moos lukken de Kerstman te vinden en de slee op tijd weer in de lucht te krijgen?

   
Kruimeltje
Zondag 25 december / 15:30 - 17:25 / NPO3

In de decemberkou van 1921 zwerft het 10 jaar oude straatschoffie Kruimeltje over de straten. Hij is door zijn stiefmoeder, vrouw Koster, weer eens op straat gestuurd om geld te verdienen. Kruimeltje heeft geen vader, moeder, broers of zussen. Maar hij is een taaie en maakt dan ook veel plezier! Hij vraagt zich vaak af waarom hij geen ouders om zich heen heeft. Dan droomt hij over zijn vader, die hij zo graag zou willen ontmoeten. Zal de toekomst van Kruimeltje nog iets anders brengen dan het leven van een straatjongen?

   
Geheim, Het
Maandag 26 december / 09:00 - 10:25 / NPO3

De achtjarige Ben leert goochelen en is gefascineerd door de grote verdwijntruc. Als zijn vriendinnetje Sylvie echter in rook opgegaan lijkt te zijn, ontaardt dit in een landelijk schandaal wat Ben en zijn familie meesleurt in een spannend avontuur. Ben moet erachter komen wat echt is en wat een illusie.

   
Michiel de Ruyter
Maandag 26 december / 20:20 - 22:50 / NPO1

Epische avonturenfilm over het leven van Nederlands grootste zeeheld. Wanneer het diep verscheurde Nederland van alle kanten wordt aangevallen en op de rand van een burgeroorlog staat, probeert één man te vechten voor het landsbelang: Michiel de Ruyter. Maar zijn successen maken hem in ogen van de machthebbers te populair…

   
Pietje Bell
Dinsdag 27 december / 09:00 - 10:40 / NPO3

Pietje Bell weet als geen ander de stad op stelten te zetten met zijn dwaze avonturen. Jozef Geelman, de zoon van de drogist, is zijn grootste vijand, en is stiekem verliefd op de zus van Pietje.

   
Pietje Bell 2
Woensdag 28 december / 09:00 - 10:40 / NPO3

Martha, de zus van Pietje, gaat zich verloven met journalist Paul Velinga. Om dit te vieren wordt er een groot sneeuwballengevecht gehouden waarbij een ruitje bij drogist Geelman sneuvelt. Kort daarna wordt er ingebroken en krijgt Pietje de schuld. Hij wordt uit zijn bed gelicht en belandt in de gevangenis. Daar ontmoet Pietje de boeven die door de bende van de Zwarte Hand achter de tralies werden gezet.

   
Surprise, De
Woensdag 28 december / 20:30 - 22:15 / NPO3

Film uit 2015 van Mike van Diem

Multimiljonair Jacob (Jeroen van Koningsbrugge) wordt voor het eerst in zijn leven verliefd op de mooie Anne (Georgina Verbaan). Voor het eerst lijkt het leven hun toe te lachen, alleen hebben ze kort daarvoor een contract getekend met een bedrijf dat hen op een verrassende wijze naar de andere wereld zal helpen. Als zij onder het contract proberen uit te komen, blijkt dat nog niet zo makkelijk...


   
Finn
Donderdag 29 december / 09:00 - 10:30 / NPO3

Op een dag ziet Finn (9) een mysterieuze man in het dorp op een viool spelen en gebeurt er iets wonderlijks. Vanaf dan weet Finn wat hij wil: hij wil ook viool leren spelen zodat hij zijn moeder terug kan toveren. Maar zijn vader gelooft niet in toveren met muziek. Hij vindt dat Finn maar gewoon moet gaan voetballen, net als alle andere jongens. Finn besluit om toch stiekem vioollessen te nemen bij de oude man en gaat op onderzoek uit naar de geheimen van zijn vader. Dan komt alles waar Finn ooit in geloofde op losse schroeven te staan. Toch besluit hij zijn hart te volgen.

   
Eetclub, De
Donderdag 29 december / 09:00 - 10:30 / NPO3

Karen en Michel, begin dertigers, verhuizen met hun dochtertje naar een exclusieve villawijk. Al snel vindt Karen een hechte vriendenkring in de vrouwen van De Eetclub en hun echtgenoten. Als de ogenschijnlijke zelfmoord van één van hen de onderlinge relaties onder druk zet, komt Karen erachter dat iedereen in De Eetclub geheimen heeft voor haar én voor elkaar. Karen ontdekt dat vooral Simon, de natuurlijke leider van de vriendenclub, met wie ze inmiddels een hartstochtelijke affaire heeft, meer weet dan hij prijsgeeft. Zelfs het politieonderzoek dreigt stuk te lopen op de geslotenheid van De Eetclub. Dan besluit Karen zelf de waarheid boven tafel te krijgen...

   
social media twitter facebook