Soof 2

RELEASEDATUM: 8 december 2016

Film uit 2016 van Esmé Lammers

Na een flinke dosis relatietherapie lijkt de koek voor Soof en Kasper echt op. Het hoge woord komt eruit: ze gaan uit elkaar. Althans, dat wil Kasper. Soof probeert het van de zonnige kant te bekijken, maar is de controle over haar toch al chaotische leven volledig kwijt. De Kooksoof inspireert niet meer, de kinderen lijken vooral bezig met hun tienersores en Kasper slaat te snel een veel te jong en slank ding aan de haak. Soof herpakt zich na een ontmoeting met Jim Cole, maar hun timing blijkt zoals altijd net verkeerd. Dan ontmoet ze de knappe chef-kok en 'foodie' Bauke. Hij blijkt een ware goochelaar in de keuken en belangrijker; hij ziet Soof zoals ze is. Als de sexy, grappige en mooie Soof en niet als een chaotische, werkende moeder. Maar of hij uiteindelijk de oplossing voor Soofs huwelijksproblemen is?    
   
Mees Kees Langs De Lijn

RELEASEDATUM: 7 december 2016

Film uit 2016 van Aniëlle Webster

Als Mees Kees tijdens de schoolvoetbalcompetitie opeens voor zijn moeder moet zorgen, vervangt Dreus hem als coach. Team 6B ontspoort hopeloos en Tobias moet iets bedenken om Mees Kees weer terug te krijgen. Het is maar goed dat de klas zo bruist van het talent. Ze helpen Mees Kees met zijn moeder en tijdens de voetbalfinale staat hij weer langs de lijn.    
   
Waterboys

RELEASEDATUM: 1 december 2016

Film uit 2016 van Robert Jan Westdijk

Waterboys vertelt het verhaal van misdaadromanschrijver Victor en zijn cello spelende zoon Zack. Op een dag worden ze allebei door hun vrouw uit huis gezet en moeten de mannen zichzelf en hun relatie opnieuw uit zien te vinden. Ze maken in het kader daarvan een reis naar Schotland ter promotie van Victors nieuwste boek.    
   
Zevende Hemel, De

RELEASEDATUM: 24 november 2016

Film uit 2016 van Job Gosschalk

De Zevende Hemel is een muzikale ode aan liefde en familie van topregisseur Job Gosschalk met liedjes van o.a. Nick & Simon, Boudewijn de Groot en Doe Maar.
In De Zevende Hemel ontmoeten we Maria Rossi, die samen met haar man Max het prachtige Italiaanse restaurant De Zevende Hemel runt. Wanneer het leven een onverwachte wending neemt, besluit ze de familie, haar kinderen met partners, weer eens samen te brengen. Echter staan oude ruzies, relatieproblemen en het jubileum van het familierestaurant haar wens in de weg…    
   
Layla M.

RELEASEDATUM: 17 november 2016

Film uit 2016 van Mijke de Jong

Layla is een 18-jarig meisje, opgegroeid in Amsterdam. Ze is slim, maar ook koppig en heeft een Marokkaanse achtergrond. In tijden van terroristische dreiging, en groeiend wantrouwen richting meisjes met een hoofddoek en jongens met een baard, besluit ze zich bij een groep moslims te voegen die vecht voor het recht hun geloof te belijden.    
   
Echte Vermeer, Een

RELEASEDATUM: 3 november 2016

Film uit 2016 van Rudolf van den Berg

Begin jaren ‘20. De jonge, getalenteerde Han van Meegeren schildert net als zijn grote idolen Rembrandt en Johannes Vermeer: met een welhaast fotografische precisie. De getrouwde Han begint een stormachtige, verboden verhouding met Jólanka, de echtgenote van de alom gerespecteerde kunstcriticus Abraham Bredius. Jólanka valt voor Han's aanbidding en zijn vurige passie voor de kunst én voor haar. Bredius neemt echter op een nietsontziende manier wraak. Hij brandt Han’s grote solotentoonstelling totaal af en zet Han neer als prutser, sneltekenaar en kopiist.    
   
Fataal

RELEASEDATUM: 3 november 2016

Film uit 2016 van Jesse Bleekemolen

Fataal gaat over een man die op een dag een ruzie probeert te sussen. Dit levert hem een pak rammel op en, hoewel hij er levend uitkomt, krijgt hij last van vreselijke angstaanvallen die zijn doen en laten op negatieve wijze beïnvloeden.    
   
Hartenstrijd

RELEASEDATUM: 27 oktober 2016

Film uit 2016 van Janice Pierre

Na een mislukte relatie besluit Tina alleen nog maar betekenisloze seks te hebben. Op hetzelfde moment wil Sven aan zijn beste vriend bewijzen dat hij een monogame relatie aan kan gaan. Sven en Tina ontmoeten elkaar en zien elkaar als de perfecte match voor hun nieuwe levensstijl.    
   
Club v. Sinterklaas & geblaf op de pakjesboot

RELEASEDATUM: 12 oktober 2016

Film uit 2016 van Ruud Schuurman

Dit jaar komt het Sinterklaasfeest opnieuw in gevaar! Slechterik Dokter Vleugelaer heeft een plan bedacht om zo veel mogelijk geld te verdienen met een zogenaamde ‘Blafspray’. Iedereen die daarmee in aanraking komt, kan alleen nog maar blaffen. De slechte dokter wil met de spray alle kinderen van het land de ‘Blafhoest’ bezorgen, zodat hij daarna voor veel geld het tegenmedicijn aan alle bezorgde ouders kan verkopen. En ja, hoe bereik je zoveel mogelijk kinderen? Via Sinterklaas! Dr. Vleugelaer en zijn handlanger Igor vermommen zich en spuiten alle cadeautjes op de stoomboot in met Blafspray. Maar als de pieten ook in aanraking komen met het goedje, loopt de situatie helemaal uit de hand. Lukt het Sinterklaas en de bekende Clubpieten om de cadeautjes op tijd schoon te maken, of krijgen alle kinderen de Blafhoest?    
   
MeesterSpion

RELEASEDATUM: 5 oktober 2016

Film uit 2016 van Pieter van Rijn

De elfjarige Tim verhuist samen met zijn ouders en zusje naar een hotel aan de kust. In het begin kan Tim moeilijk wennen aan zijn nieuwe thuis, tot hij Simon ontmoet. Simon is net ontwaakt uit het jaar 1973 en moet erg wennen aan de nieuwe tijd. Daarnaast moet hij als oud-spion nog een oude misdaadzaak oplossen.    
   
Held, De

RELEASEDATUM: 29 september 2016

Film uit 2016 van Antoinette Beumer

Sara Silverstein is net met haar familie teruggekeerd uit Los Angeles. Ze is nog nooit in aanraking gekomen met geweld. Als haar zoon zich aanmeldt bij de US Marines voelt Sara zich machteloos en verpletterd. Dan wordt ze aangevallen door een vreemde man en komt haar vader plotseling te overlijden. Als vlak daarop haar gezin slachtoffer wordt van een gewelddadige inbraak, bereikt de dreiging een hoogtepunt. De vraag is of dit alles verband heeft met het mysterieuze oorlogsverleden van haar vader. Sara moet de familiegeschiedenis ontrafelen om te ontdekken wie hen bedreigt en tegelijkertijd een manier vinden om haar familie bij elkaar te houden.    
   
Riphagen

RELEASEDATUM: 22 september 2016

Film uit 2016 van Pieter Kuijpers

Dries Riphagen, bijgenaamd 'Al Capone', is een crimineel in Amsterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij maakt jacht op Joodse onderduikers, perst ze af en verraadt ze aan de nazi's. Hij wordt schatrijk door deze praktijken, en waant zich onaantastbaar. Totdat de politieagent Jan van Liempd de jacht op hem opent...    
   
Adios Amigos

RELEASEDATUM: 5 september 2016

Film uit 2016 van Albert Jan van Rees

Lars, Philip en Joost zijn drie boezemvrienden, die elke week samen naar het zwembad gaan om o.a. van het vrouwelijke schoon te genieten. De drie willen dolgraag hun maagdelijkheid verliezen, maar in hun missie staat iets hun in de weg: Lars heeft een hersentumor, Philip is verlamd en Joost is bijna blind. De drie boezemvrienden beslissen om samen met een verzorger/chauffeur in een busje naar Salou te gaan, om daar te gaan feesten en in de hoop dat er daar vrouwen zijn die met hun naar bed willen, en dit allemaal zonder het medeweten van hun ouders.    
   
Meester Kikker

RELEASEDATUM: 28 juli 2016

Film uit 2016 van Anna van der Heide

Soms ben ik een kikker. Dat is mijn supergeheim. Niemand mag het weten, behalve jullie.’ Sita, Wouter en de andere kinderen in de klas lachen. Leuke grap van de meester (Jeroen Spitzenberger). Totdat hij op een dag de klas in komt met kroos in zijn haar. Zijn kleren zijn nat en gescheurd. De meester is aangevallen door een ooievaar, zegt hij… Het is het begin van een komisch, maar ook spannend avontuur.    
   
Renesse

RELEASEDATUM: 7 juli 2016

Film uit 2016 van Willem Gerritsen

Puber Bas (Niek Roozen) krijgt een duidelijke boodschap van zijn stervende opa (Peter Faber): wacht niet met vrouwen versieren, want je moet ‘de melk schenken als ‘ie vers is’. Als Bas daarna de opdracht krijgt om de as van zijn opa uit te strooien in Renesse, besluit hij het advies op te volgen in de zomervakantie. Samen met zijn weirde neef Thijs (Sam Doets) en twee vrienden Luca (Martijn van Eijzeren) en Daniel (Simon Kindermans) vertrekt Bas naar het roemruchte badplaatsje om eindelijk eens een meisje te scoren. Maar zijn gênante vrienden, een stel nymfomane Brabo’s en een groep macho gasten dat het op dezelfde meisjes voorzien heeft, maken zijn kansen met de dag kleiner. En dan blijkt het leukste meisje ook nog het nichtje van de lastige campingbaas te zijn…    
   
Of ik gek ben

RELEASEDATUM: 2 juni 2016

Film uit 2016 van Frank Lammers

Benjamin is een jonge en succesvolle kunstenaar, die compleet in de war raakt als hij ineens in een TBS-kliniek zit. Hij weet niet waarom en het leven daar bevalt hem niet: het is absurd en meedogenloos. Eenmaal vrij, komt hij zijn oude vrienden onder de ogen en leert hij de waarheid.    
   
Helleveeg, De

RELEASEDATUM: 24 maart 2016

Film uit 2016 van André van Duren

In De Helleveeg maken we kennis met Albert Egberts (Benja Bruijning) en zijn tante Tiny (Hannah Hoekstra). Tiny lijdt behalve aan smetvrees ook aan een dwangmatig scherpe tong. Voor Albert is tante Tiny, schertsend Tientje Poets genoemd, even afschrikwekkend als intrigerend. Eenmaal zelf volwassen geworden stuurt Albert aan op een grote confrontatie, waarbij eindelijk alle familiegeheimen aan het licht komen.    
   
social media twitter facebook