RELEASEDATUM
21 augustus 1975
LAND
Nederland
TAAL
Nederlands
DUUR
110 minuten
BEZOEKERSAANTAL
niet bekend.

..
 
 
 
 
Flanagan

HET VERHAAL


Na acht jaar in de gevangenis te hebben gezeten wegens een gewapende bankoverval komt Paul Flanagan vrij. Het enige wat Flanagan nog wil is wraak.

Indertijd had hij samen met halfbroer Peter Babel en zijn vriendin Cathy de bankoverval gepland en uitgevoerd. Uiteindelijk lieten Peter en Cathy, hem voor de overval opdraaien, het geld (600.000 gulden) ingepikt en hem aan zijn lot overgelaten. Als hij Cathy confronteert met de zaak, zegt ze dat Peter het geld heeft verbrand uit angst om gearresteerd te worden. Paul gelooft haar niet, maar heeft vervolgens wel seks met het meisje, voordat hij haar laat zitten en op zoek gaat naar Peter.

Hij legt het aan met Lilly, het dienstmeisje van de familie Babel, en weet via haar het huis binnen te dringen. Flanagan terroriseert de gezinsleden en dreigt Peter aan te geven bij de politie. Als dat niet helpt, ontvoert hij het zoontje van Peter. De zes ton worden aan Flanagan gegeven in ruil voor het kind, maar het is niet genoeg.

Flanagan heeft seks met Dorna, de vrouw van Peter, verraadt Cathy aan de politie en dwingt Peter om zich aan te geven. Net als Flanagan van zijn geslaagde wraak wil genieten wordt hij doodgeschoten door Vera Babel, de moeder van Peter. Zij kan de schande die Flanagan over haar eerbiedwaardige familie heeft gebracht niet langer verdragen.


TRAILER
Geen trailer beschikbaar


CAST
Guido de Moor (Paul Flanagan), Eric Schneider (Peter Babel), Anne-Wil Blankers (zijn vrouw Dorna Babel), Petra Laseur (Cathy Poelaert), Josée Ruiter (Lili), Coen Flink (Peters vader Augustus Babel), Josephine van Gasteren (Peters moeder Vera Babel), Julien Schoenaerts (Maurice), Hans Croiset (Theo Speer), Michiel Cornelisse (Hansje Babel), Liane Saalborn (moeder), Henny Alma, Pamela Rose=Pamela Koevoets, Pauline van Rhenen, Ellis van den Brink, Monette Loza, Dick Scheffer, Micky van Rijs, Mark Jonkstra, e.a.


CREW
Regisseur
Adriaan Ditvoorst
Producent(en)
Matthijs van Heijningen
Scenario
Adriaan Ditvoorst
Anton Quintana
naar het boek van Tim Krabbé
Camera
Eddy van der Enden
Muziek
Jurriaan Andriessen


EXTRA INFO
De film werd opgenomen op diverse locaties in België en Nederland, onder andere Slot Zuylen, Kasteel oud Wassenaar, Landgoed Elswout, Hotel Americain en warenhuis De Bijenkorf. Componist Jurrien Andriessen maakte gebruik van het 'Concerto-Rondo Krakowiak' van Frédéric Chopin.

 
HET BOEKNaar het boek van Tim Krabbé.MUZIEK/SOUNDTRACK

n.v.t.


RECHTEN EN COPYRIGHTS
Alle rechten van de getoonde informatie en afbeeldingen zijn in handen van: Matthijs van Heijningen


BRONNEN
WikiPedia, IMDB, Moviemeter
social media twitter facebook