RELEASEDATUM
3 november 2016
LAND
Nederland
België
Luxemburg
Kroatië
Frankrijk

TAAL
Nederlands
DUUR
115 minuten
BEZOEKERSAANTAL
nog niet bekend.

..
 
 
 
 
Een Echte Vermeer

HET VERHAAL


In de jaren twintig van de vorige eeuw wordt Han van Meegeren (Jeroen Spitzenberger) gezien als een groot schildertalent, dat zich laat beïnvloeden door de Oude Meesters. Han ontmoet de actrice Jólanka Lakatos (Lize Feryn) en is meteen in de ban van deze prachtige verschijning. Ze blijkt echter de vrouw te zijn van Abraham Bredius (Porgy Franssen), de belangrijkste kunstcriticus van zijn tijd. De jaloerse Bredius neemt nietsontziend wraak op Han door zijn werk publiekelijk tot op de grond toe af te branden. Als daarnaast zijn vrouw en zoon hem verlaten, is Van Meegeren ten einde raad.

Han van Meegeren verhuist naar Frankrijk en wil maar één ding: zich wreken op Bredius. Hij zet alles op alles om een perfecte Johannes Vermeer te schilderen, die door Bredius als echt moet worden beoordeeld. Maar als het moment daar is, moet Han een besluit nemen: eindelijk wraak nemen op Bredius, of kiezen voor de liefde van zijn leven.


TRAILERCAST
Jeroen Spitzenberger, Raymond Thiry, Roeland Fernhout, Mingus Dagelet, Porgy Franssen, Viviane de Muynck, Hans Croiset, Dewi Reijs, Nilton Martins, Gilles Soeder, Lize Feryn, Hayo De Wilde, Claude Humbert, Theo Pont, Jhanna Houweling, �ric Gigout, Angela Hick, e.a.


CREW
Regisseur
Rudolf van den Berg
Producent(en)
San Fu Maltha
Reinier Selen
Jeroen Koolbergen
Scenario
Jan Eilander
Rudolf van den Berg
Camera
Goert Giltay
Muziek
André Dziezuk


EXTRA INFO
geen overige info beschikbaar

 
HET BOEK

n.v.t.


MUZIEK/SOUNDTRACK

n.v.t.


RECHTEN EN COPYRIGHTS
Alle rechten van de getoonde informatie en afbeeldingen zijn in handen van: San Fu Maltha, Reinier Selen, Jeroen Koolbergen


BRONNEN
YouTube, FilmVandaag, Wikipedia, IMDB
social media twitter facebook