RELEASEDATUM
18 december 2003
LAND
Nederland
TAAL
Nederlands
DUUR
112 minuten
BEZOEKERSAANTAL
584.150







.

.



.












 
 
 
 
Pietje Bell 2, Jacht op de Tsarenkroon

HET VERHAAL


In het tweede deel gaat de zus van Pietje zich verloven met Paul Velinga. Dit wordt gevierd met een sneeuwballengevecht in de straat.

Er vliegt dan een sneeuwbal door de vooruit van drogist Geelman; dit lijkt niets ernstig, maar als er de volgende dag ook ingebroken is bij de drogisterij, wordt al gauw Pietje verdacht en mag hij, voordat zijn onschuld bewezen is, de gevangenis in. Daar komt hij de boeven tegen die hij met zijn bende van de zwarte hand achter de tralies wist te krijgen. Als hij achter hun plannen komt weet Pietje te ontsnappen.

Hij probeert medestanders te vinden om de kwade bedoelingen te verijdelen. Dan krijgt hij nog te maken met het huwelijk van zijn zuster, en wat voeren de gevangenisdirecteur en Stark samen in hun schild. En als klap op de vuurpijl: hoe voorkomt Pietje met zijn bende van de zwarte hand de beroving van de Tsarenkroon.


TRAILER
trailer niet beschikbaar


CAST
Quinten Schram, Frensch de Groot, Jordy Mul, Serge Price, Nicky Burger, Myrte Ouwerkerk, Katja Herbers, Rick Engelkes, Angela Groothuizen, Felix Strategier, Marjan Luif, Arjan Ederveen, Stijn Westenend, Eva Poppink, Eric van der Donk, e.a.


CREW
Regisseur
Maria Peters
Producent(en)
Shooting Star Filmcompany
Scenario
Maria Peters, naar het boek van
Chris van Abkoude
Camera
Erwin Steen
Muziek
Henny Vrienten


EXTRA INFO
n.v.t.

 
HET BOEK


Filmeditie



MUZIEK/SOUNDTRACK




RECHTEN EN COPYRIGHTS
Alle rechten van de getoonde informatie en afbeeldingen zijn in handen van: Shooting Star Filmcompany


BRONNEN
Wkipedia, IMDB, FilmTotaal




social media twitter facebook