RELEASEDATUM
19 november 2014
LAND
Nederland
TAAL
Nederlands
DUUR
92 minuten
BEZOEKERSAANTAL
niet bekend.

..
 
 
 
 
Wiplala

HET VERHAAL


Wiplala, de titelheld van de film, is een tien centimeter-grote puber. Let wel, het is geen kabouter, het is een Wiplala afkomstig uit het land van de Wiplala�s waar iedereen kan toveren, al noemen ze het daar tinkelen. Wiplala kan echter niet zo goed tinkelen, daarom verlaat hij zijn land. Kruipend door een lange gang belandt hij in de keukenkast van de familie Blom. Meneer Blom, de vader van dit eenoudergezin heeft weinig tijd en aandacht voor zijn kinderen, de dyslectische Johannes (9) en de zelfstandige Nella Della (11) en haar knuffelbare kat Vlieg. Te midden van dit zoekende gezin belandt de eveneens zoekende Wiplala.

Bij toeval vindt Johannes Wiplala in de keuken achter een pot pindakaas. Johannes is blij iets voor zichzelf te hebben, maar het lukt hem niet lang Wiplala voor de rest van het gezin verborgen te houden. Nella Della vindt Wiplala wel een interessante jongen, maar meneer Blom gelooft niet in kabouters en al helemaal niet in wiplala�s, totdat Wiplala de hele familie per ongeluk klein tovert. Als hij niet in staat is ze weer groot te maken begint een groot avontuur van kleine mensen in de hele grote stad Amsterdam.

Onze helden reizen via het Paleis op de Dam, en een souvenirswinkeltje tot in het ziekenhuis waar ze bij het zieke meisje Lotje komen. Zal het hun lukken hun huis te bereiken zal Wiplala hen uiteindelijk weer groot kunnen tinkelen?

Tijdens de reis groeit het begrip en de band tussen de gezinsleden onderling en krijgt een ieder meer zelfvertrouwen. Nu hij zelf klein is, heeft meneer Blom meer oog voor zijn kinderen en hun kwaliteiten. Ze blijken tot meer in staat dan hij (en zijzelf) ooit hebben gedacht.


TRAILERCAST
Geza Weisz, Peter Paul Muller, Jack Wouterse, Cas Jansen, Sasha Mylanus, Kee Ketelaar, e.a.


CREW
Regisseur
Tim Oliehoek
Producent(en)
BosBros
Scenario
Tamara Bos
Vincent Bal
Camera
Rolf Dekens
Muziek
(nog) niet bekend


EXTRA INFO
geen overige info beschikbaar

 
HET BOEK


Naar het boek van
Annie M.G. SchmidtMUZIEK/SOUNDTRACK

n.v.t.


RECHTEN EN COPYRIGHTS
Alle rechten van de getoonde informatie en afbeeldingen zijn in handen van: BosBros


BRONNEN
BosBros, Imdb, FilmTotaal, Website
social media twitter facebook