RELEASEDATUM
9 december 1999
LAND
Nederland
TAAL
Nederlands
DUUR
119 minuten
BEZOEKERSAANTAL
1.135.743.

..
 
 
 
 
Kruimeltje

HET VERHAAL


In de decemberkou van 1921 zwerft het 10 jaar oude straatschoffie Kruimeltje over de straten. Hij is door zijn stiefmoeder, vrouw Koster, weer eens op straat gestuurd om geld te verdienen.

Kruimeltje heeft geen vader, moeder, broers of zussen. Maar hij is een taaie en maakt dan ook veel plezier! Hij vraagt zich vaak af waarom hij geen ouders om zich heen heeft. Dan droomt hij over zijn vader, die hij zo graag zou willen ontmoeten. Als vrouw Koster ernstig ziek wordt, krijgt Kruimeltje op haar sterfbed een medaillon, met de portretjes van zijn ouders. Wanneer Kruimeltje de kruidenier Wilkes ontmoet geeft deze de jongen onderdak. Eindelijk heeft Kruimeltje een echt thuisgevoel!

Wilkes schrijft een boek over de avonturen die hij met een jeugdvriend beleefd heeft. Kruimeltje is stomverbaasd: de jeugdvriend van Wilkes is dezelfde man als in het medaillon. Wilkes kent zijn vader!

Zal de toekomst van Kruimeltje nog iets anders brengen dan het leven van een straatjongen?


TRAILERCAST
Ruud Feltkamp, Hugo Haenen, Eric van der Donk, Sacha Bulthuis, John Kraaykamp, Rick Engelkes, Thekla Reuten, Jakop Ahlbom, Frans Berings, Charlotte Besijn, Tim den Besten, Anneke Blok, Freerk Bos, Wim Bouland, Mario Cramer, Hans Crone, Jan Decleir, e.a.


CREW
Regisseur
Maria Peters
Producent(en)
Shooting Star
Scenario
Maria Peters, naar het boek van Chris van Abkoude
Camera
Hein Groot
Muziek
Henny Vrienten


EXTRA INFO
De buitenopnames vonden nauwelijks plaats in Rotterdam, omdat het oude stadscenrtum niet meer bestaat. Er werd daarom opgenomen in Amsterdam. Antwerpen, Schiedam en andere steden om de sfeer van het oude Rotterdam te doen herleven.

 
HET BOEK


Naar het boek van Chris van Abkoude.MUZIEK/SOUNDTRACK
RECHTEN EN COPYRIGHTS
Alle rechten van de getoonde informatie en afbeeldingen zijn in handen van: Shooting Star


BRONNEN
Wikipedia, FilmTotaal
social media twitter facebook