RELEASEDATUM
26 januari 2015
LAND
Nederland
TAAL
Nederlands
DUUR
niet bekend
BEZOEKERSAANTAL
nog niet bekend.

..
 
 
 
 
Michiel de Ruyter

HET VERHAAL


Halverwege de 17e eeuw is Nederland een van de grootste zeevarende naties ter wereld.

Na het overlijden van de legendarische admiraal Maarten Tromp, is Michiel de Ruyter zijn gedoodverfde opvolger. In diverse zeeslagen heeft De Ruyter getoond dat hij een briljant strateeg is. Politiek gezien is het Hollandse volk verdeeld. Oranjeaanhangers en republikeinen vechten om de macht.

De hyperintelligente republikein Johan de Witt is als raadpensionaris de machtigste man van de Republiek der Nederlanden, maar zijn tegenstanders proberen de onzekere, maar zeer ambitieuze jonge prins Willem III stadhouder te maken met behulp van de Engelse koning Charles II. De republikeinen is er alles aan gelegen dat de oorlog met de Engelsen wordt gewonnen. Met een ingenieuze strategie weet De Ruyter op spectaculaire wijze de Engelse vloot te verpletteren. Bij het volk is hij ongekend populair, maar onderlinge complotten en samenzweringen leiden tot conflicten tussen de regerende macht en de aanhangers van de prins.

Het Huis van Oranje scherpt de messen en De Ruyter wordt meegesleurd in een stroom van politieke ontwikkelingen. De Ruyter en zijn gezin dreigen na de broertjes de Witt het volgende slachtoffer te worden van een politiek steekspel waarin hij op een onmogelijke missie wordt gestuurd.


TRAILERCAST
Frank Lammers, Sanne Langelaar, Charles Dance, Rutger Hauer, Lukas Dijkema, Barry Atsma, Lieke van Lexmond, Roeland Fernhout, Hajo Bruins, Egbert-Jan Weeber, Tygo Gernandt, Derek de Lint, Jelle de Jong, Victor Löw, Jules Croiset, Eugene Bervoets, Filip Peters, Joost Koning, Nils Verkooijen, Isa Lammers, Jada Borsato, Pip Pellens en Bas van Prooijen.


CREW
Regisseur
Roel Reine
Producent(en)
Klaas de Jong
Scenario
Roel Reiné, Klaas de Jong, Lars Boom
Camera
Roel Reiné
Muziek
Trevor Morris


EXTRA INFO
Op 20 mei 2014 zijn de opnames gestart in het Zeeuwse stadje Veere. Op 27 juli 2014 vonden de allerlaatste opnames plaats in de Nieuwe Kerk en op de Dam in Amsterdam.

 
HET BOEK

n.v.t.


MUZIEK/SOUNDTRACK

n.v.t.


RECHTEN EN COPYRIGHTS
Alle rechten van de getoonde informatie en afbeeldingen zijn in handen van: Roel Reiné


BRONNEN
Filmwebsite
social media twitter facebook