RELEASEDATUM
1 december 2010
LAND
Nederland
TAAL
Nederlands
DUUR
100 minuten
BEZOEKERSAANTAL
188.198.

..
 
 
 
 
Het Geheim

HET VERHAAL


Ben Stikker (Thor Braun) wil leren goochelen, en vooral het geheim van de verdwijntruc te weten komen. Samen met zijn goedwillende maar onhandige werkloze vader Koos (Theo Maassen) volgt hij een cursus. Bens vriendinnetje Sylvie (Java Siegertsz) wordt assistente. Tijdens een voorstelling laat Koos Sylvie verdwijnen in een dubbele wand. Het lukt hem echter niet haar weer te laten terugkomen. Ze zoeken haar en wachten enkele dagen af of ze weer opduikt, terwijl haar moeder (Caroline De Bruijn) denkt dat ze uit logeren is. Na enkele dagen besluiten Koos en Ben de vermissing maar bij de moeder op te biechten. De politie stelt een onderzoek in.

Ben vindt Sylvie terug: ze was tijdens de truc vertrokken en houdt zich nu schuil, om haar rijke moeder die nooit tijd voor haar heeft een lesje te leren. Ben moet beloven het aan niemand te vertellen. Sylvie zit nu wel met het probleem dat haar moeder boos op haar zou worden als ze haar zou vertellen wat ze had gedaan. Samen met goochelaar Hans Smid (Daan Schuurmans) (die gedupeerd is door de verdwijning, omdat deze de verdwijntruc een slechte reputatie geeft) werken ze een plan uit, waarbij tijdens een goochelshow Sylvie terugkomt.

Koos wordt niet verteld dat Sylvie weer terecht is, hij denkt dat ze misschien in een tussenwereld is beland en wordt overgehaald bij de show te proberen haar weer terug te laten komen. Inderdaad verschijnt Sylvie weer, waarbij het volgens plan verborgen blijft dat Sylvie haar verdwijning zelf heeft ge├źnsceneerd. Koos lijkt in haar plaats verdwenen te zijn maar verschijnt dan zelf ook weer.


TRAILERCAST
Chantal Janzen, Daan Schuurmans, Theo Maassen, Caroline de Bruijn, Margot Ros, Fred Goessens, Java Siegertsz, Thor Braun, Sanne Lith, Roos Buitendijk, Rilana Hyndycz, Nick Buitendijk, e.a.


CREW
Regisseur
Joram L├╝rsen
Producent(en)
IDTV
Scenario
Frank Ketelaar
Camera
Mark van Aller
Muziek
Fons Merkies


EXTRA INFO
n.v.t.

 
HET BOEKFilmeditieMUZIEK/SOUNDTRACK

n.v.t.


RECHTEN EN COPYRIGHTS
Alle rechten van de getoonde informatie en afbeeldingen zijn in handen van: IDTV


BRONNEN
FilmTotaal, Wikipedia
social media twitter facebook